Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>TJ=Товари і ринки<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 373
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Голошубова Н.  
Торгівля на ринках: напрями розвитку в Україні / Н. Голошубова // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 5-15. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто основні тенденції розвитку ринків України. Акцентовано увагу на недоліках структури та матеріально-технічної бази ринків, організації торгівлі на них. Визначено основні завдання і напрями подальшого розвитку ринків, їх матеріально-технічної бази та удосконалення організації продажу товарів і обслуговування покупців.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.217

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Москвітіна Т.  
Логістичні рішення на ринку швидкопсувних товарів / Т. Москвітіна // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 15-23. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Розглянуто питання щодо управління рухом швидкопсувних товарів на засадах логістики. Визначено ключові логістичні рішення для ефективного управління товарорухом, зокрема: забезпечення і контроль стабільного температурного режиму при транспортуванні швидкопсувних товарів; зберігання їх у спеціалізованих складських комплексах, підтримка "холодного" логістичного ланцюга; використання спеціальних інформаційних систем для управління товарорухом у логістичному ланцюзі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.0-803.1 + У9(4УКР)421.51

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Черепов В.  
Вибір постачальників товарів торговельним підприємством / В. Черепов // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 23-29. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Запропоновано систему показників для оцінювання й вибору постачальників товарів, методи оцінки прогностичної економічної ефективності та оптимізації комерційних зв'язків і угод торговельного підприємства, методику оптимізації комерційного ризику.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Кузьменко І.  
Тенденції розвитку ринку консервованої плодоовочевої продукції України / І. Кузьменко // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 30-36. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Наведено характеристику плодоовочевої консервної галузі України. Розглянуто структурний асортимент, обсяги виробництва й споживання продукції плодоовочевої промисловості. Проаналізовано структуру та тенденції експорту-імпорту консервованої плодоовочевої продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.51 + У9(4УКР)306.752.152

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Жукевич О.  
Виробництво та споживання соусів в Україні / О. Жукевич, Г. Рудавська // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 37-45. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Проаналізовано стан виробництва та споживання соусів в Україні. Представлено основних українських товаровиробників. Визначено співвідношення та структуру експорту й імпорту на ринку соусів. Виявлено проблеми вітчизняних виробників соусної продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.51 + У9(4УКР)306.7 + Л961.5 + Л981

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Михайлов В.  
Напрями розвитку асортименту побутових пральних машин / В. Михайлов, С. Михайлов // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 46-51. - Библиогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто динаміку імпорту - експорту пральних машин в Україні, визначено основні тенденції розвитку їх виробництва. Встановлено, що провідні виробники пральних машин створюють нові технології обробки текстильних матеріалів, які надають змогу економити водні та енергетичні ресурси.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.523.46

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Белінська С.  
Ефективність управління виробництвом швидкозаморожених плодоовочевих продуктів / С. Белінська, О. Мороз // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 52-63. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Запропоновано модель оцінки ефективності функціонування системи управління якістю та прийняття управлінських рішень щодо забезпечення якості продукції із застосуванням апарату нечіткої логіки. Встановлено зв'язки та визначено залежності між класифікаційними ознаками та показниками системи управління якістю, що виявляє шляхи змін конфігурації системи управління.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.1-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Орлова Н.  
Оптимізація якості швидкозаморожених напівфабрикатів із культивованих печериць / Н. Орлова, Н. Нестеренко, Н. Камєнєва // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 64-71. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.

Розроблено математичні моделі якості швидкозамороженого напівфабрикату із культивованих печериць. Визначено й обгрунтовано оптимальні концентрації та види природних згущувачів, що уможливлює розв'язання проблеми стабілізації споживних властивостей напівфабрикату й одержання готового продукту високої якості.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.18 + Л918

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Савченко Т.  
Автоматизована система управління закладами ресторанного господарства / Т. Савченко, І. Тарасенко // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 72-81. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

На основі техніко-економічного аналізу функціонування ресторанного господарства встановлено задачі оптимізації, які визначаються певною виробничою ситуацією. Запропоновано їх застосування для розв'язку глобальної задачі управління та ієрархічну оптимізацію локальних задач під час використання комп'ютерно-інтегрованої системи.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)424.14-210.302

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Кравченко М.  
Структурно-механічні властивості прісного тіста з борошна пророщеного зерна пшениці / М. Кравченко, М. Криворучко, А. Антоненко // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 82-88. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.

Наведено результати досліджень щодо можливості виробництва борошна із зерна пшениці, пророщеного у розчині морської харчової солі. Визначено структурно-механічні показники тістових мас зі збагаченого борошна з карагінаном, його раціональну концентрацію. Розроблено технологію прісного тіста, яка може використовуватися у виробництві борошняної кулінарної продукції підвищеної харчової цінності.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л830.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Корзун В.  
Солодкі соуси для профілактики йоддефіцитних захворювань / В. Корзун, І. Антонюк // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 89-94. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто низку проблем, пов'язаних із дефіцитом йоду та інших мікроелементів у харчуванні людей. Розроблено технологію нового солодкого соусу шоколадно-горіхового "Мулатка" з використанням вітапектину та фукусу, який характеризується високим вмістом йоду, селену й інших мінеральних речовин.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.3 + Л996.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Ракша-Слюсарева О.  
Якість м'ясних посічених напівфабрикатів функціонального призначення / О. Ракша-Слюсарева, В. Круль, І. Медведкова // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 95-101. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Наведено результати органолептичної оцінки м'ясних посічених напівфабрикатів (пельменів) функціонального призначення, які містять дієтичну харчову домішку "Ріпак".


Індекс рубрикатора НБУВ: Л924.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Кордзая Н.  
Якість цільнозернового пшеничного хліба з використанням коренеплідних овочів / Н. Кордзая, М. Мардар // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 102-110. - Бібліогр.: 26 назв. - укp.

Проведено оцінку якості цільнозернового пшеничного хліба з додаванням коренеплідних овочів (селери, петрушки, пастернаку) шляхом вивчення органолептичних показників, харчової та біологічної цінності, особливостей структури, показників безпечності та медико-біологічних властивостей. Розраховано комплексний показник якості нового виду хліба.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л837.2-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Гайдай І.  
Фенольні сполуки продуктів переробки дерену / І. Гайдай // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 110-116. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Доведено, що сік із плодів дерну володіє антиоксидантними властивостями завдяки наявності в ньому вільних фенольних сполук. Встановлено, що термічна обробка дерну з водою за співвідношення 1:1 протягом 48 год сприяє переходу антоціанів до екстракту й у порівнянні зі свіжовіджатим соком підвищує їх концентрацію в 25 разів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л916

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Одарченко А.  
Зміни анатомічної будови заморожених ягід залежно від попередньої обробки / А. Одарченко // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 117-122. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Вивчено вплив попередньої технологічної обробки (часткове зневоднення та обробка розчином Na-КМЦ) і заморожування ягід суниці, малини, агрусу та смородини чорної на зміну їх анатомічної будови як одного із основних показників якості замороженої рослинної сировини.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Шаповалова Н.  
Вплив дієтичної добавки "Ламідан" на черствіння пастильних виробів / Н. Шаповалова // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 123-131. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено зміни масової частки вологи, вмісту вільної та зв'язаної води в пастильних виробах під час зберігання. Встановлено позитивний вплив "Ламідану" й цикорлакту на уповільнення процесу черствіння зефіру та лукуму. Визначено доцільність використання пакетів із біоксально-орієнтованої поліпропіленової плівки з метою збільшення терміну зберігання пастильних виробів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Чепель Н.  
Використання ароматизаторів у виробництві особливої горілки "Капітан" / Н. Чепель // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 131-138. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розроблено рецептуру особливої горілки "Капітан" із застосуванням методу профілю флейвора, враховуючи сучасні тенденції алкогольного ринку. Побудовано органолептичний профіль алкогольного напою та визначено кількісні співвідношення відповідних інгредієнтів у рецептурі. Дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників доведено гармонізацію напою за ароматом і смаком після шести місяців зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л873.1-3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Скорченко Т.  
Якість згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами / Т. Скорченко, Л. Шпачук, Т. Осьмак // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 138-144. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Визначено кількісну оцінку якості згущеного вареного молока. Показано доцільність заміни вуглеводної частини продукту на глюкозно-фруктозний сироп. Наведено результати досліджень згущеного вареного молока, виготовленого на основі глюкозно-фруктозних сиропів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Сидоренко О.  
Біологічна цінність вторинної рибної сировини / О. Сидоренко, А. Туніцька // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 144-150. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Наведено результати дослідження морфологічного складу риби свіжої (товстолобика білого й строкатого) та біологічної цінності вторинної рибної сировини після розбирання (голови, плавці, кістки). Проаналізовано амінокислотний склад білків вторинної рибної сировини, встановлено її високу біологічну цінність і перспективність використання для виробництва натуральних структуроутворювачів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л940.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Пугачевський Г.  
Властивості базальтових волокон / Г. Пугачевський, О. Швець // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 151-156. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Проаналізовано запаси базальту в Україні та розвиток технології виробництва базальтових волокон. На основі аналізу літературних джерел щодо наукових досліджень властивостей базальтових волокон та їх хімічного складу визначено можливі галузі їх застосування.


Індекс рубрикатора НБУВ: М36-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського